Национална програма за изпълнение на младежки дейности

Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 година /Програмата/, е разработена от Министерство на младежта и спорта, като инструмент за изграждане на социално отговорно поведение у младите хора в страната. Програмата е разработена в отговор на наблюдаваните негативни тенденции свързани с прояви на агресивно поведение, зависимости и рисково поведение у младите хора в страната.

През 2020 година, Сдружение „Спортен клуб по волейбол „Олимпиец“, за втора поредна година, ще осъществи проект по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 година.

Проектът „Волейболната топка хвани и в бъдеще здрав бъди!“ ще се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, в периода от 15.05.2020 г. до 15.10.2020 г., основно на територията на град Плевен и района.

Основна цел на проекта е изграждане на социално отговорно поведение у младежите, за водене на здравословен начин на живот, чрез поддържането на едно социално отговорно поведение към самите себе си.

Специфични цели, който проекта си поставя са:

1. Изграждане на познания и умения у младите хора за преодоляване на негативните последици от воденето на един нездравословен начин на живот, разпространен в тази възрастова категория;

2. Ангажиране на младежите от гр. Плевен и региона със спортни занимания по волейбол;

3. Социална презентация на придобитите компетенции на младежите и трайното им ангажиране с превенцията на техни връстници в риск от негативните последици от воденето на нездравословен начин на живот.

Основни дейности, който ще бъдат реализирани по време на проекта са:

  1. Включване на младежи в спортната дейност на Сдружението и редовни занимания по волейбол;

  2. Спортно-демонстрационни прояви и публични проектни събития за насърчаване здравословния начин на живот;

  3. Подготовка и провеждане на информационен обучителен тренинг за младежи „Волейболната топка хвани и в бъдеще здрав бъди!“.

Целева група на проекта е ориентирана към ученици от средните училища в град Плевен на възраст от 15-19 г., както и младежи на възраст 19-29 години, до които е достигнала информация за проекта и желаят сводно да се включат в проектните дейности.