„Национална компания индустриални зони“ подписа меморандум за сътрудничество с Община Перник

Община Перник се присъедини към групата български общини, с които „Национална компания индустриални зони“ ЕАД си сътрудничи за привличането на инвестиции и за изграждането на индустриални паркове в цялата страна.

Днес в Перник изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на Община Перник Вяра Церовска подписаха меморандум за сътрудничество, според който двете страни ще работят  за обособяване на икономическа зона в града при конкретен интерес от инвеститори.

[ad id=“225664″]

Изпълнителният директор на националната компания благодари на кмета на Община Перник за това, че предоставя на НКИЗ възможност да разшири портфолиото си от терени като прибави имоти и на нейна територия. „Така ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“, заяви Антоанета Барес.

[ad id=“238430″]

Кметът на Перник г-жа Вяра Церовска посочи, че общината се намира на удобно и комуникативно място и има обявени терени с площ от 346 261 кв. м за индустриална зона. Имотите, които ще бъдат апортирани в капитала на НКИЗ, са бивши промишлени зони в пернишкия кв. Караманица и са отредени към настоящия момент за индустриална зона по регулационния план на града.

До момента НКИЗ ЕАД има подписани меморандуми за сътрудничество с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора, Горна Оряховица, както и с Областна администрация – Кърджали.


image0 (9K)