Национална компания индустриални зони с договори и с професионални гимназии

В програмата Fast Tracking Success на „Национална компания индустриални зони“ за първи път се включва и професионално средно училище – Професионалната гимназия по транспорт и eнергетика „Хенри Форд“ в София.

[ad id=“225664″]
Директорът на учебното заведение инж. Таньо Стойчев и изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес подписаха Меморандум за сътрудничество, с който заявяват желание да установят тясно партньорство с фокус върху ускореното професионално изграждане на младите кадри, излизащи от гимназията.

НКИЗ и ПГТЕ „Хенри Форд“ са готови да обединят усилията си като стратегически партньори, с цел преодоляване на младежката безработица и недостига на специалисти в ключови сектори, както и намаляване на разминаванията между търсене и предлагане на професионални кадри.

Освен за да осигурява възможности на студентите за стажове и постоянна работа в компании, опериращи в държавните индустриални зони, инициативата Fast Tracking Success е замислена и в подкрепа на настоящи и нови инвеститори в държавните индустриални зони с цел да бъде преодоляно едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти – недостига на качествени специалисти.

[ad id=“263680″]
В зоните от портфолиото на НКИЗ вече работят или изграждат своите предприятия, складове, логистични центрове, високо технологични офиси фирми от Германия, България, Гърция, Дания, Австрия, Турция, Израел и др.

До момента „Национална компания индустриални зони“ е сключила редица меморандуми за сътрудничество с университети в страната. Сред тях са Софийският университет, УНСС, Нов български университет, Техническият и Лесотехническият университет в София, Висшето транспортно училище, Русенският университет „Ангел Кънчев“ и др.

Включването и на професионални гимназии сред партньорите по проекта бе предвидено като следващ етап в развитието му, тъй като голяма част от инвеститорите търсят специалисти, които не е нужно да са завършили университет.


image0 (9K)