Национална компания индустриални зони на Годишна среща с местната власт

Държавните индустриални зони бяха представени на 13-ата Годишна среща на местната власт. На тридневния форум в Албена (1-3 октомври), на който в различните модули присъстват над 800 представители на общините и гости от местната и централната власт, на бизнеса и на различни организации, изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес участва в панела „Възможности на общините за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриална инфраструктура“.

[ad id=“225664″]

Барес представи дейността на „Национална компания индустриални зони“ и отделните ѝ проекти в цялата страна, както и успешното партньорство с до момента близо 15 общини и областни администрации. Изпълнителният директор на НКИЗ подчерта, че за развитието на бизнеса е от особено значение партньорството между държавата и местната власт.

В дискусията се включиха още изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Силвия Георгиева, Пламен Панчев, председател на Сдружение „Клъстер Тракия икономическа зона“, Тодор Младенов, изпълнителен директор на „София Тех Парк“ и Бойко Милев, управител на АСПА Консорциум.

[ad id=“263680″]

Обсъжданията се фокусираха върху възможностите общините да станат равностойни партньори на бизнеса, възможностите за държавна подкрепа за развитие на индустриалния сектор в регионите, начините за привличане на високотехнологични производства и световно утвърдени индустриални производители.

В хода на дискусията бяха формулирани и трите главни условия, които правят една локация атрактивна за инвестиране – подходящ терен, изградена инженерна инфраструктура и наличие на работна ръка.


image0 (9K)