Национална викторина „Образование в Бъдеще“ в старозагорското читалище „Климент Охридски“

В Народно читалище „Климент Охридски 1858“ Стара Загора се проведе поредният кръг от Националната викторина „Образование за Бъдеще“ 2018-2019, организирана за 16-а поредна година от фондация „Дарби“.

Събитието се подкрепя от „ Ареа 05, Дистрик 3онта Интернешънъл“ – регионална структура, обединяваща Зонта клубове в България, Македония и Румъния.

Участващите във викторината отбори от Търговска Гимназия „Княз Симеон Търновски“-Стара Загора, ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златарев“-Хасково , НПМГ „Никола Обрешков“-Казанлък и СУ „Максим Горки“-Стара Загора, показаха изключителни знания по английски език, презентационни, комуникативни и интердисциплинарни умения, като най-добре се представиха учениците от Хасково, които заеха и първото място, даващо им право на участие в заключителния етап на викторината в София, както и възможност да спечелят Голямата награда, осигурена от ДАРБИ – 2-седмично пътуване в чужбина.

„ Ареа 05, Дистрик 3онта Интърнешенеъл“ направи дарение от 200 книги на читалище „Климент Охридски“ – първото дарение от кампанията „Радичкови даряват 100 тона книги“, част от многобройните събития по повод 100 годишнината на ЗОНТА Интернешънъл през 2019 и израз на една от основните цели на организацията – да осигурява равни възможности за адекватно образование на жени и момичета във всеки етап от живота им. Книгите са безвъзмездно предоставени от семейството на изключителния български писател и драматург – Йордан Радиков.

Участниците във викторината и множеството гости, дошли да ги подкрепят, бяха запознати с водещи образователни системи, университети, университетски специалности и възможни професии, свързани с тях, представени от „Дарби“, както и с международната награда на ЗИ „ Млади жени в Публичните дейности“, която предоставя 32 награди в размер на 1500 USD на регионално ниво, както и 12 награди от 4000 USD във второ, международно ниво.


image0 (9K)