Националите ни излизат за задължителна победа срещу Кипър

Българският национален отбор по футбол излиза за задължителна победа срещу Кипър в петия си мач от Лигата на нациите. При победа „лъвовете“ ще имат шанс за първото място в групата, след 3 победи и загуба допусната от Норвегия в Осло. Кипърците също имат амбиции за класиране за следващата фаза на турнира и ще хвърлят всички сили в това домакинство. Възпитаниците на Петър Хубчев вече веднъж победиха днешния си съперник с 2:1 в София,но победата не дойде никак лесно, след като футболистите ни осъществиха обрат , за да стигнат до успеха.

Сега пред Хубчев има проблеми свързани с отсъствието на Пламен Илиев и Кирил Десподов, които по думи на ст. треньора са „най-добрите футболисти  в тима с тези качества“. Очаква се заместник на Илиев да е ветеранът Георги Петков. Пред него централни защитници ще са Бодуров и Чорбаджийски, от двете им страни Страхил Попов и Петър Занев ще дооформят защитния вал. В сърцето на халфовата линия предполагаеми титуляри ще са Славчев и Георги Костадинов. По лявото крило Десподов ще бъде заместван от  Тодор Неделев, а по дясното се очаква да започне Галин Иванов. На върха на атаката ще действа Спас Делев, който се завръща след 8-месеца с националната фланелка, а зад него като капитанът Ивелин Попов ще се опита да дирижира атаките на „лъвовете“.

В щаба на Кипър няма сериозни кадрови проблеми, като присъствието на нападателя на Копенхаген Пиерос Сотириу е основната заплаха пред нашите футболисти.

Двубоят започва от 21:45 по БНТ 1, а студиото преди мача е от 21:00.


image0 (9K)