Национален селекционер пое женския волейболен отбор на Берое

Треньорът в школата на „Марица“ (Пловдив) Диян Боюклиев (на снимката) и селекционер на „лъвиците“ до 17 години застава начело на елитния „Берое“. В щаба му влизат още и колегите му от националния отбор – статистикът и помощник-треньор Димитър Зикямов и физиотерапевтът Атанас Иванов.

В началото на седмицата в Стара Загора в зала „Иван Вазов“ ще бъде представен тимът на „зелено-белите“.

„В отбора ни ще играят опитните Лора Славчева с капитанската лента, Виолина и Йоана Николови, Стелияна Чакърова. От близо 20 състезателки подбираме, за да играем на ниво в НВЛ-жени.Това са момичета от националните ни тимове, „Раковски“ (Димитровград) и школите на Пловдив и Стара Загора. Очакваме към щаба да имаме и кондиционен треньор, всяка седмица момичетата играят срещи от националния календар преди началото при жените. Целите ни са високи!“, коментираха от щаба на „Берое“.

На 31 октомври – 1 ноември стартира първенството, което ще се провежда в два полусезона на разменено гостуване.

Общо осем отбора ще участват в първенството, което през новия сезон ще носи името „Демакс лига“. „ДКС Варна“ и „Локомотив“ (София) са новите тимове във волейболния ни елит. От миналия сезон останаха „Марица“, „Берое“ (Стара Загора), „Казанлък Волей“, „Перун“ (Варна), „Славия“ (София) и ЦСКА (София).

Купа на България при жените ще се проведе между двата полусезона – през януари 2021 г.

Виж програмата за първия кръг в НВЛ:

„Славия“ (София) – „Казанлък Волей“

„Перун“ (Варна) – „Марица“ (Пловдив)

„ДКС Варна“ – „Берое“ (Стара Загора)

„Локомотив“ (София) – ЦСКА (София)

На 19 октомври, понеделник, от 16:00 часа в спортна зала „Иван Вазов“ предстои поредната тренировка за женския състав на ВК „Берое“. Тогава ще бъдат официално представени момичетата, с които клубът ни ще участва в Националната волейболна лига, така и спортно-техническият щаб


image0 (9K)