Научен пробив: Уникална терапия предпазва напълно пациентите от инфаркт

Рискът от инфаркт може да бъде сведен – на практика, до нула, твърдят учени от САЩ. Те са разработили уникална терапия, пише изданието „Лайф“.  Тя позволява на пациенти, засегнати от сърдечносъдови болести и предразположени към сърдечни пристъпи, да забравят завинаги за здравословните си проблеми.

Американски учени са разработили единствена по рода си терапия. Тя позволява на пациенти, засегнати от сърдечносъдови болести и предразположени към сърдечни пристъпи, да забравят завинаги за здравословните си проблеми.

Специалисти от реномираната болница „Маунт Синай“ използвали – като профилактика срещу инфаркти, специален генномодифициран вирус. След вкарването му в човешкия организъм той намалил сърдечната недостатъчност с 30 на сто. Това сложило началото на особен вид генна терапия, насочена към понижаване на протеина „фосфатаза 1“. Повишаването на неговото количество в организма значително усложнява изпомпването на кръв от сърцето. Учените твърдят, че само една инжекция в бедрената артерия е достатъчна, за да може лекарството да започне да действа.

До момента не са открити странични ефекти при прилагането на тази терапия. Създателите й твърдят, че тя – на практика, може да излекува всички пациенти, засегнати от сърдечни заболявания. Те обаче предупреждават, че подобно лечение може да се окаже много скъпо.


image0 (9K)