Насметоха Слави във Фейсбук, телевизията му ни връщала половин век назад

Дълго чаканото начало на телевизията на Слави Трифонов се превърна във фалстарт, ако се съди по реакциите във Фейсбук. 7/8 ТВ тръгна точно в 19 часа в понеделник вечер след обещаващи и гръмки анонси. Първият шок беше от техническото ниво.

„Дългия ни върна половин век назад, студиото, звук, картина са пълна скръб”, бяха  първите коментари в нета. „Моля, обърнете внимание на звука. На интро и рекламите като гръмне и кокошките спират да носят”, препоръчва зрител с чувство за хумор.

„Много е тъмна картината. Интересно ми е дали проблема е само в осветлението или и в цветовите корекции”, гласи друга забележка.

„Слави, стягай се, качеството в много зле! В БТВ са по-скъпи камерите ли? Или сигнала е зле? Айде да сме професионалисти, нали така беше? С теб сме!”, роптаят дори откровени фенове на Трифонов.

„Не знам дали е 7/8 ама се усеща като ‘87 година на техническо ниво“, обобщава  Мария Папазова. Преди това почитателите на Дългия се изнервиха от дългото лутане в търсене на канала. Вместо обещания номер 78  „Седем осми” се оказа от 232 до 441 в списъка от тв програми. Екипът на шоумена не успя да компенсира притеснителното качество и с предложеното съдържание. Повечето гости в първата вечер бяха добре познати, а в дебютните предавания цареше скука и хаос.

Честта да открият с присъствието си новата телевизия на Слави се падна на загубилата балотажа за кмет на София Мая Манолова, другия неуспял кандидат за кмет и певец Милко Калайджиев, социолога Кънчо Стойчев, бившия главен редактор на „24 часа“ Валери Найденов, рапъра и продуцент Криско.

Манолова гостува в „Студио Хъ“ – коментарно-публицистично предаване с водещ Тошко Йорданов, сценарист на „Шоуто на Слави“ и зам.-председател на партия „Няма такава държава“.

Двамата наблегнаха на манипулациите по време на изборите и предимствата на електронното гласуване. Разговорът вървеше приятелски, но все пак Йорданов вкара реплика, че гласове не се купуват отсега и припомни на Манолова, че е била депутат от БСП. „Просто сега си от другата страна на палачинката“, добави той. Бившият омбудсман се измъкна като се похвали, че криминализирането на купуването на гласове е нейно предложение.

Чаканата с най-голямо нетърпение поява на Трифонов в новия вариант на шоуто му пък се превърна в отегчително и протяжно раздаване на награди.

„Днес започва едно ново приключение за мен и за нашия екип. В него аз и вие продължаваме да правим всичко по нашия начин“, обяви в началото на „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ Дългия. После, беседвайки с Иво Сиромахов започна томбола с 1435 подаръци, получени от гостите на Трифонов през годините му в бТВ.

Сред тях имаше от книги с автографи на знаменитости, през щик от карабина от битката при Дойран до екип на футболните национали от САЩ 94, фланелка на Пеле и ножка от Джоко Росич.

Гвоздеят на томболата беше кой ще получи мерцедеса, с които са возени ВИП гостите на „Шоуто на Слави”. През 10 минути дегизираният като Дон Карлеоне с пура в ръка Краси Радков се включваще отвън, докато разглеждаше и хвалеше лимузината в компанията на две пищни дами.

В крайна сметка късметлията се оказа 49-годишен зрител, който довечера трябва да дойде да откара мерцедеса.

В разгара на старта на новата телевизия се появи и още една фалшива игра в социалните мрежи. Срещу споделяне и харесване на определена публикация имаше обещание за спечелен телефон. Само 15 часа по късно постът вече бе споделен близо 5 000 пъти.

По-рано Трифонов пак се оплака, че фалшиви страници във Фейсбук приписват безумни обещания на екипа му.

В първото издание на „Вечерта на актьорите“ гостува Криско, а в „Шоуто на сценаристите“ Милко Калайджиев, заради когото всички от екипа бяха със залепени мустаци.

Ванката пък първо изгря като шофьор на предложения за награда мерцедес, а след това се справи с прогнозата за времето. След края на програмата коментарите в нета отново се активизираха, но повечето откровено роптаеха от видяното. „Слави, това ли е стартът? … Леко скучен този грандиозен „Старт“ … ако и така сте с политиката… ЯЗЪК!”,  написа един от издържалите дебюта на 7/8 ТВ. „Има още какво да се подобрява, Ванката не става….Само скечове не правят една телевизия ….гледана:))))Студиото определено не ми допада.Очакванията ми бяха по големи”, добави друг зрител..

„Трябва да наемете млади и креативни хора. Логото, надписа за реклама лъха на соц тип БНТ. Харесвам актьорите и обожавам бенда,но сценаристите са супер скучни.И моите уважения,но Иво Сиромахов не става за актьор.Пожелавам ви успех! Силно се надявам с времето нещата да се подобрят”, пожела оптимист за бъдещето на новата телевизия.

След дебюта на тв проекта Слави Трифонов очаква съдът регистрира партията му „Няма такава държава”. Нужните документи и събраните 3700 подписа бяха внесени от сценариста Тошко Йорданов, който е заместник на Дългия в партията му.

trafficnews


image0 (9K)