Наско Сираков: Божков не ми е обещавал акциите на Левски, но съм готов да ги получа

Легендата на Левски – Наско Сираков, коментира ситуацията в Левски и отново изрази готовността си да получи акциите на „сините“ и да направи всичко възможно клубът да продължи своето съществуване.

„Аз го заявих още в четвъртък на г-н Васил Божков, а в петък и на Георги Попов, че съм готов да получа акциите на Левски. Това мое решение дойде след това, което се случи в сряда. Това е може би най-ужасното нещо в историята на Левски, това беше подигравка с името на Апостола, с имената на тези момчета, които създадоха Левски преди 106 години. Това бе подигравка с много други, с мен, с Гонзо, с тези, които са сега“, заяви Сираков.

„Акциите на Левски не могат да бъдат оръжие, те са инструмент, за да се работи в името на Левски. Това ме накара да потърся връзка с Васил“, призна легендата пред бТВ.

„Ясно заявих и на Божков, и на Георги Попов, че аз нямам работа да разговарям с премиера. Плюс това, аз още в сряда чувствах, че министър-председателят няма да вземе тези акции. Той няма право да ги вземе, защото е министър-председател на всички клубове и помага на повечето от тях. Той влиза в конфликт на интереси. Така че аз бях убеден, че няма да ги вземе. Аз не съм юрист, адвокат, нито съм силен по търговско право. Прочетох много различни мнения, но това са неща, които трябва да се решават от юристите.“

„Аз заявявам, че съм готов да получа акциите на Левски. Часовникът тиктака и отброява времето назад, аз не искам да говоря за спасение. Левски не е създаден, за да се спасява, а да успява. Левски ще успее да се спаси, но времето ни притиска. Не можем да направим нищо без акциите, това е истината“, призна Сираков.

На финала, Сираков заяви, че очаква Божков и Попов да направят следващия ход.

„Аз не виждам смисъл да звъня повече. Говорил съм с него, с Жоро, така че топката е в тях. Давам им възможност да излязат през главния вход на „Герена“ и да останат в сърцата на всички привърженици като хора, които са направили всичко възможно да помогнат на Левски. Всичко друго е много лошо.“

„Илиана е по-болна левскарка от мене. Тя е израснала на 300 метра от „Герена“. Тя ще е щастлива, защото знае как работя за Левски. Същевременно ще е и малко нещастна, защото няма да имаме толкова възможност да обръщаме внимание на трите ни прекрасни внучки“, завърши Сираков.


image0 (9K)