Нарушител на карантината уби брат си в катастрофа рано днес. Той е на 18 години, брат му на 16 години

Окръжната прокуратура в Търговище ще привлече към наказателна отговорност 18-годишен неправоспособен водач под карантина, причинил смъртта на брат си в тежко пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

18-годишният Орлин С. ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Търговище за извършени две престъпления. Това ще се случи след изтичане на срока на задължителната му карантина. 18-годишният младеж ще отговаря за причиняване смъртта на 16-годишния си брат при управление на МПС без необходимата правоспособност и за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след завръщането му от рискова страна по време на пандемията от коронавирус.

Тежкият пътен инцидент станал днес около 2,10 ч. на пътя София – Варна, до кръстовището за село Презвитер Козма. Орлин управлявал личния си автомобил „Форд фокус“. На ляв завой изгубил контрол над колата, навлязъл в вдясно и се блъснал в крайпътния скат. Така причинил смъртта на 16-годишния си брат, който пътувал на задната седалка.

18-годишният неправоспособен водач бил тестван с дрегер, който отчел незначително количество алкохол в кръвта му – 0,22 промила. Пробата за наличие на наркотични вещества била отрицателна.

Започналото разследване по случая установило, че Орлин С. се е прибрал от чужбина на 24 април тази година. Въпреки наложената му задължителна карантина от 14 дни, която трябвало да прекара в дома си в село Беломорци в изолация до 5 май, той се отклонил. Това деяние ще му донесе и второто обвинение – по член 355, ал. 2 от НК.


image0 (9K)