Народният представител Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна: Време е за предсрочни избори!

Народният представител от „БСП лява България” Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна, 15-ти юни 2016 година.

Време е за предсрочни избори!

Ето го писмото, което го нямало и не било истина. ГЕРБ се опитват да прехвърлят вината върху друг. Какво пише там:

ЕК не вярва на Сертифициращия орган. ЕК не признава проверките, извършени от Сертифициращия орган.

От писмото става ясно, че системите във фонд „Земеделие” не работят. Не вярват на представените документи, защото съществуват несъответствия.

В писмото се декларира, че по време на одитната мисия на ГД „Земеделие” на ЕК през януари тази година е било обърнато внимание на недостатъци в работа на българските власти. Още тогава сме били предупредени за последствията. Но за 4 месеца не са предприети адекватни мерки.

В приложение 4 на това писмо се дава следната оценка – ЕК изцяло не приема заключенията от доклада на Сертифициращия орган.

ДФ „Земеделие” не е изпълнило коректно изискванията на европейското законодателство и поради тази причина ГД „Земеделие” не признава разплатените средства през 2015г. Това означава, че за сега тези средства остават за сметка на държавния бюджет.

Защо се крие това писмо? Забранено ли е да се отразява и мнението на опозицията!

Защо се крие това писмо? Защо един заместник-министър плаши българските медии със съдебни дела, ако пишат по тази тема? Или вече е забранено да се отразява и мнението на опозицията! Защо правителството се страхува от свободата на словото?

Писмото от Европа буквално ви казва, че ЕК не може да получи достатъчна увереност, че разходите са направени по правилата на Европейския съюз. То не е само бюрократичен документ, а официален знак от Европа. Рухна най-ефективният ви, най-успешният ви рекламен трик – че ЕК подкрепя ГЕРБ в усвояването на европейски средства!

Но как да ви подкрепят – вижте ремонта на НДК. 13 млн.лв за какво? Плочите по земята са същите от далечната 1982 година. Дадохте 13 млн. лв за храсти и дръвчета. Откъде ги взехте? От Латинска Америка ли или Азия? Нека медиите да проверят. Още повече, че има и допълнителни анекси и разходи по този проект.

Северната тангента – толкова много бързахте да отрежете лентата, че оставихте хората без достъп до домовете си! Всяка вечер сме свидетели на протести.

Магистрала Марица – след като прерязахте лентата, тя пропадна и я затворихте!

Имам едно голямо опасение. Дано само от догодина не започне да пада и стиропорът, който залепихте по апартаментите на хората, че тогава пак ще теглим заем за една и съща работа!

Поставяте държавата пред огромни рискове. Време е да помислите за българския народ, а не за властта

Съветвате ни да се разходим из страната, за да видим реалността. Ние сме част от реалността и не трябва да се срещате с хората, само когато трябва да се режат лентички.

Но не това е важно. Основното, болезненото е какво се случва с държавата ни – нашата, вашата, на всички българи. Време е да прогледнете и да проумеете, че поставяте държавата пред огромни рискове. Време е да забравите партийния си егоизъм и да мислите не за власт, а за българския народ. И ако не можете, е време да си тръгнете. Защото ще последва ефектът на доминото и в други сфери. Така или иначе, ще се сринете, защо трябва да повлечете с вас и държавата?

Въпросът сега е не „Къде са парите?”. Обществото е наясно къде са. За съжаление сега страшният въпрос е „С какви пари ще покрием непредвидените разходи?” С нови заеми, с нов дълг над вече натрупаните 17 милиарда? Със затягане на данъчната примка и административния рекет над бизнеса? Всичко това ще повлече икономиката, ще унищожи перспективите пред държавата ни, ще задължи поколения българи.

Обвинявате ни, че атаката ни е предизборна. Грешите, БСП не е ГЕРБ. Тя не живее в късия хоризонт от избори до избори, тя не се храни с мандати. Вдигаме темата, защото е важна за държавата, за българите. Защото трябва да бъде намерено най-отговорното решение и реакция. А за изборите – на следващите подкрепа ще има, този който не лъже.

Вашата некомпетентност ще струва прекалено скъпо на българския народ.

Вашата стабилност, имам предвид стабилността на правителството, да не се окаже нестабилност и допълнителни лишения за поколения българи след вас.

Уважаеми дами и господа, време е за предсрочни избори!


image0 (9K)