НАП затваря 7 обекта на Банско и 5 на Боровец

Седем обекта в Банско и пет на Боровец имат издадени заповеди за налагане на принудителната административна мярка „Запечатване на обект“, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП).

[ad id=“263680″]

Заповедите за запечатване са издадени след започналата в началото на годината зимна кампания в туристическите центрове. При направените над 750 проверки в курортния град и 140 в комплекс Боровец са установени общо 45 нарушения.

Няма установен нито един опит за смяна на собствеността на обектите, при които е приключила процедурата по запечатване, с цел да се избегне мярката.

Дори промяната на собствеността не пречи данъчните да затворят обекта

[ad id=“218001″]

Според директора на НАП-София Илияна Христова има тенденция за стабилна промяна във фискалната култура и финансовата дисциплина.

Инспекторите на Агенцията ще запечатат и общо 10 обекта в Гоце Делчев, Разлог и Сандански и два в Самоков. При десетки търговци е започнало целодневно наблюдение с физическо присъствие на инспекторите от столичната дирекция на НАП, като се следи и за спазване на трудовото законодателство.

Целта на наблюдението е да се сравняват оборотите, отчитани за минали периоди, с регистрираните по време на проверката и при съществени различия фирмите да бъдат предлагани за пълна ревизия. Ежедневно в курортите обикалят патрулни двойки, които съблюдават за коректното поведение на търговците и са в тяхна помощ за съвет при работа с фискалните устройства.

[ad id=“218548″]

В проверките участват и служители на МВР. Тяхната активна намеса се е наложила при две проверки. Едната е в хотел в Банско и една в търговски обект в село Баня.

При предстоящите състезания за кръг от световна купа по сноуборд данъчните ще наблюдават денонощно обектите, които предлагат храни, напитки и услуги на пистите


image0 (9K)