Напрежението в Угърчин ескалира, след като роми нападнаха с ножове и брадви работници и училище

Полицията задържа двама от ромите, нападнали с ножове и брадви работници в училище в Угърчин. Полицаи опазваха реда в града през цялата нощ. Входовете на Угърчин се охраняват от части на жандармерията, съобщава БНР.

[ad id=“225664″]
Напрежението възникна, след като вчера трима роми нападнаха с ножове и брадва строителни работници и пребиха възрастен мъж и жена. Заместник-кметът на Угърчин Мария Динова поясни късно снощи, че обстановката в града е спокойна.

Позовавайки се на свои източници обаче, „Хоризонт“ съобщава, че след инцидентите напрежението е ескалирало с цел отмъщение и затова се е наложило да се търси съдействие от жандармерията.

[ad id=“263680″]

„Имало е запалена къща. Пожарът е потушен. Няма жертви. Обстановката е спокойна. Няма напрежение.“

[ad id=“237001″]
Младежи от града разказаха, че ромските своеволия са чести явления, пострадалите са много, но извършителите остават безнаказани.

„Циганинът се е напил, влиза в едно заведение, ти го гониш, защото е пиян, и започва да прави проблеми. Той ти вади нож и те дупчи. В училището влиза с нож. В кафето заплашват кръчмаря с нож – взимат една каса с бира и оборота, и си тръгват. И къде е тази полиция? Тичат да дупчат шефа на полицията… Каква е тази държава?!“, възмущават се местните хора.


image0 (9K)