Нанков се върна в регионалното ведомство като зам.-министър

Николай Нанков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие, съобщиха от правителствената пресслужба. Той заема мястото на Малина Крумова, която е освободена от поста и става съветник към политическия кабинет на премиера.
[ad id=“225664″]

По-рано днес парламентът гласува оставката на депутата от ГЕРБ Николай Нанков. Той е посочил лични мотиви за това решение, но не присъства лично в пленарната зала. „За“ гласуваха 102 народни представители, БСП не участва в гласуването. Оставката на Нанков подкрепиха депутатите от ГЕРБ, „Обединени патриоти“, ДПС и „Воля“.

От БСП настояха да се огласят реалните мотиви за неговата оставка и изразиха съмнение, че Нанков ще бъде назначен като заместник-министър в Регионалното министерство, като по този начин поетата отговорност заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души, ще се размие.

„Политически лоялният депутат Нанков също обаче подава оставка, за да се върне на същото място, но като заместник-министър с ресор, разпределящ милиарди за инфраструктурно строителство. Това ли са фактите? Затова искам отговор. Ако да, това означава, че зад тях стои брутално и безсрамно лицемерие“, заяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев.

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че застава зад професионализма на Николай Нанков: „Заставаме твърдо зад един човек, който всяка една професионална общност застана зад него както от строителния бранш, така също и представителите на Националното сдружение на общините и когато един министър е успял да направи политики, които да стигнат до всички български граждани, както в образователната инфраструктура, както в „Пътната агенция“, както в пътната инфраструктура, да говорите по този начин, смятам, че е несериозно“.

[ad id=“263680″]

Постът на Николай Нанков беше наследен от доскорошния народен представител Петя Аврамова, а заради катастрофата заедно с Нанков си тръгнаха министрите на вътрешните работи и на транспорта Валентин Радев и Ивайло Московски.


image0 (9K)