Намаляват бройките за безплатни обучения към Бюрото по труда в Стара Загора

работни места

ДИРЕКЦИЯ “БЮРО ПО ТРУДА” – СТАРА ЗАГОРА

20.03.2018 година

Намаляват възможностите за безплатни обучения по проекти на социалните партньори, от 110 останаха 30 бройки

[ad id=“225664″]

Дирекция „Бюро по труда” –Стара Загора предлага обучения в рамките на проекти на социалните партньори на 30 безработни по следните професии:

професия „социален асистент”, специалност „Подпомагане на деца – 5 бр.;

– професия „социален асистент”, специалност „Подпомагане на възрастни –15 бр.

Обучението по професия се предшества от обучение по ключова компетентност „Обществени и граждански компетентности – интеркултурно поведение. Изисква се завършен минимум 10 клас, доказан с документ.

[ad id=“263680″]

За участие в обучение като социален асистент кандидатите трябва да са от групи в неравностойно положение на пазара на труда – продължително безработни, на възраст над 50г. или с трайни увреждания с право на работа.

Обучение по професия „Работник в озеленяването“, специалност „Озеленяване и цветарство“ – 10 бр.

Обучението по професия се предшества от обучение по ключова компетентност Обществени и граждански компетентностиУмения за учене”. Изисква се завършен минимум 4 клас, доказан с документ.

[ad id=“236999″]

Всички, които желаят да се включат в обучение, следва да се обърнат към Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора, ул. Стефан Караджа №8, стая 102. Обучението е безплатно, продължава около 2 месеца и на обучаемите се полага стипендия от 8 лв. на всеки присъствен ден.

Всяко обучение стартира веднага след сформиране на групите. 


image0 (9K)