Наложиха нови забрани за преминаване през граничните пунктове за Гърция

Гръцките власти затвориха граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Петко войвода“ – „Орменион“, съобщи БНР. Забраната е в сила до 4 август.

Временно се забранява преминаването и през граничния пункт „Илинден“- „Ексохи“. Забраната е в сила за пътуващи и в двете посоки, независимо от тяхното гражданство, съобщават от Гранична полиция. Тя е валидна за всички видове превозни средства, включително и за товарните автомобили. Влезе в сила от 00:00 часа през изминалата нощ и важи до 3 август.

Товарни автомобили ще могат да преминават за Гърция само през граничния пункт „Кулата“ –  „Промахон“.

Влизането на граждани в Гърция по т.нар. „съществени“ причини (служебни, здравни, семейни) се разрешава единствено през „Кулата“ – „Промахон“ и през „Маказа“ – „Нимфеа“. Пътуванията се доказват със съответните документи.

Припомняме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само през граничния контролно-пропускателен пункт „Кулата“ – „Промахон“. Всеки турист трябва да представи отрицателен резултат от РCR тест за коронавирус, който е направен през последните 72 часа. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

До 31 август всички пътуващи към Гърция – независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават декларация с QR код. Получават го, ако попълнят електронни формуляри за локализиране. Данните се попълват най-късно в деня преди пристигането в южната на съседка.

 

 

 

 


image0 (9K)