Накъде вървим?! Застреляни и отровени кучета и котки в световно известен български архитектурен резерват! (СНИМКИ)

Във фейсбук групата „Дивотия до шия в Търново“ са споделени снимки на застреляно животно в иначе така красивото село Арбанаси, обявено за архитектурно-музеен резерват, посещавано целогодишно от стотици хиляди туристи от България и чужбина.

Публикацията е на Ирена Златева, която твърди, че там от години се тровят и убиват кучета и котки, без това да прави впечатление на никого от местната власт, която нееднократно е уведомявана за случващото се.

Препечатваме коментара от социалната мрежа без редакторска намеса:

[ad id=“226585″]

„Не знам тук ли е мястото за тези снимки…,НО ако греша,бих искала да ми кажете към кого още бих могла да се обърна! В село Арбанаси не обичат животните. В продължение на години се избиват поголовно животни,най-вече кучета и котки – тровят ги, гърмят ги…Съжалявам,че нямам други снимки, но това НЕ Е нито първият,нито вторият случай.Явно КМЕТА на с.Арбанаси не е защитник на животните,защото ТОЙ много добре е запознат,но нищо не предприема и нищо не се променя.

Животните не са агресивни,но…някой си тренира уменията по стрелба върху тях.Убити са вече над 20 кучета и също толкова котки! Това са бездушни хора,които смятат,че могат да излязат нощем с пушката си и да удовлетворяват злобата си.В паркове и около заведенията многократно са намирани труповете на убитите животни.Искам да се обърна към всички защитници на животните,Моля Ви, ако е възможно да спрем това! Тъжно е че в този свят животните имат повече чувства от хората(другарчето му цял ден е седяло до убитото кученце,плаче и го ближе…)Доволни ли сте от това „хора“?! И ти кмете…?!“

[ad id=“237001″]


image0 (9K)