Най-ясните 5 признака, че детето ви е „стара душа“

Как да разпознаем в нашите деца  „старите души“ . Много хора дори не осъзнават, че отглеждат такова дете и се чудят на преждевременната му мъдрост, ясни и умни въпроси, зрели реакции.  Ето 5 признака, по които може да се ориентирате, че вашето дете може би e такова.

[ad id=“225664″]

1. Детето ви е по-зряло за годините си

Виждате го с „просто“ око. Знае как са нещата и не настоява да постигне своето на всяка цена. Ако детето ви е състрадателно, търпеливо и лесно прощава, можете да бъдете сигурни, че то е стара душа.

[ad id=“263680″]

2. Задава дълбоки, любознателни въпроси

Изненадвате се на въпросите, които задава. „Откъде идват мислите?“ или „Къде отиват хората, когато умрат?“. Детето ви иска да дискутира по въпросите на живота, интересно му е всичко и намира смисъл във всеки един детайл. Бъдете подготвени да задоволите любопитството му.

[ad id=“238430″]

3. Детето ви е надарено по някакъв начин

Дали е социална, вербална, музикална или артистична дарба, тя надхвърля това, което трябва да се очаква за едно дете на тази възраст. Старите души имат спомени и умения от минали животи и тези спомени са оставили отпечатък върху душата в новия живот. Добър пример за това е дете, което свири на пиано, без да е вземало уроци, или пък получава шестици с минимални усилия. Някои деца развиват таланти с много упорита работа, докато други имат специални умения и постигат максимума с минимални усилия.

[ad id=“236993″]

4. Вашето дете помни предишни животи или има опитности, за които няма обяснение

Ако не слагаме думите в графата „богато въображението“, може би ще разберем по-добре истината за него и неговата душа.

[ad id=“236999″]

5. Детето ви просто не се „вписва“ в общата картина

Вашето дете не иска да гледа по цял ден телевизия като останалите деца. Би предпочело ден сред природата, изпълнен с много приключения. Лесно се разсейва в училище, защото там му се потиска въображението. Тъй като отказва да играе социални роли и да отговаря на „нормалното“обществено поведение, вероятно няма и много приятели в сравнение с другите деца.

[ad id=“237001″]

Най-доброто нещо, което можете да направите за една стара душа, е да дадете пространство на детето и да му позволите да се учи и открива само. Оставете го да открие своята индивидуалност и го насърчавайте да следва своите страсти и желания в живота. Бъдете горди, че сте родители на уникално дете, което ще стане щастлив и свободен човек.

Източник: gnezdoto.net


image0 (9K)