Най-неприятните учители според зодията

1. Овен

Изживява се като тренер

[ad id=“225664″]

Ако симпатичната учителка по английски, въпреки крехката си външност, се държи като тренор по ръгби, ако нахъсва подопечните си да кълват неправилните глаголи, все едно са деца-монаси от филм за Шао-Лин, може би е родена под знака на Овена. Тя знае, че нейният предмет е най-важен, затова не приема извинения от рода на “Не сме учили, защото имахме тест по математика”. Горко на тези, които са по-бавни. Учителката Овен може да излезе от кожата си само след три минути в компанията на такъв ученик.

2. Телец

Има си любимци

Неясно по какви причини анкета в интернет е избрала Телците за най-неприятните учители. Според гласувалите те били твърде упорити и никога не признавали грешките си. Имали си любимци и, като си съставели мнение за даден ученик, рядко го променяли. Но принципно учителят Телец е спокоен и уравновесен човек, безкрайно търпелив и към бавно загряващите, и към разсеяните, и към децата с проблеми в семейството. Той е винаги готов да обясни не два, а три пъти бавно и подробно всеки урок. Харесва “читанките”, но будните “читанки”. Талантът му е да открива таланти.

[ad id=“263680″]

3. Близнаци

Извор на знания Интелектуалката, която поглежда с презрение към класа и обявява: “Вие сте пълни профани.” Независимо какво преподават, часовете на Близнаците са винаги шармантни. Ако учите за Шекспир, ще ви разкажат, че е бил гей, в час по химия като нищо може да ви обяснят как се прави барут или бомба с амониева селитра. Не се придържат към учебника. От тях може да се научи широк спектър от знания не само по училищните дисциплини, но и за живота въобще. От учениците си очакват да са също така отворени за нови знания и да имат интерес буквално към всичко. Ценят нестандартните хора.

4. Рак

Майчица или бащица

Децата обикновено обожават учителката си Рак, защото е грижовна и отзивчива, като същинска втора майчица. Тя е душеприказчик, съветник и пръв приятел на учениците си. Намесва се там, където родителите са безсилни. Знае всичко за всички – кой в кого е влюбен, кои в класа се мразят, чии родители се развеждат, кого го пердашат вкъщи и т.н. Понякога се проявява като лош педагог и прави прекалено много компромиси с дисциплината. Въпреки, или тъкмо заради тези си качества, Раците може да са и едни от най-лошите учители. Понякога може да бъдат несправедливи и отмъстителни.

[ad id=“236993″]

5. Лъв

Държи на дисциплината Той влиза в първия ден след лятната ваканция и казва: “Извадете лист и химикал.” И дава тест. Дисциплината е важна за него. Лъвът не позволява своеволия в часовете си. Затова и смята за уместно да стегне редиците още от първия час. Но децата не му се сърдят. Уроците му винаги са интересни и забавни. Методите на преподаване – иновативни. Учителят Лъв има добро самочувствие. Приятно му е да се изправи пред класа – учениците са най-добрата му аудитория. Те са там, за да оценят доброто му облекло, уместните шеги и компетентността му.

6. Дева

В класа му редовно плачат

Типично поведение за преподавател, роден под този знак, е че задължително държи учениците до края на часа. Девите са от тези, заради които децата плачат. Толкова са взискателни, че почти след всеки час някой от класа рони тежки сълзи, свит в някой ъгъл. Плачат не защото се чувстват неоценени или обидени, а от безсилие и мъка, че са разочаровали любимия учител. Всички деца още от първи клас трябва да бъдат инструктирани, че на учител Дева не е възможно да се угоди. Това превръща евентуалната похвала на учителя Дева в нещо безценно.

[ad id=“236999″]

7. Везни

Ларж в оценките

Има учители, които много обичат да пускат филми на класа. За час по история – исторически, по география – Нешънъл джиографик, по пеене – за композитори. Да не говорим за игралните филми, с които уж обогатяват културата на учениците си. Учителите Везни са доста шантави и непредвидими. Те са едни от най-симпатичните учители– ларж са в оценките. В часовете им е приятно. Комуникацията тече свободно в двете посоки и учениците все пак усвояват материала. Едно предупреждение: не противоречете и не влизайте в спор с тези мили хора!

8. Скорпион

Не му минават глупости

На него не му минават никакви глупости. Ако класът има стандартни номера за отклоняване на вниманието, най-добре да не ги прилага тъкмо на на него – да не вземе да се вбеси. Учителят Скорпион не е тук, за да ви се хареса или да си играе с вас на шикалки. Той е дошъл да преподава. Дали ще е философия, езици или музика, при всички случаи се е постарал да си подготви уроците. Знанията, с които иска насила да напълни незрелите глави на учениците си, са задълбочени и на академично ниво. Скорпионът отбелязва справедливо напредъка на учениците си.

[ad id=“218001″]

9. Стрелец

И хулиганите го харесват Учителите Стрелци обикновено са любимци на учениците. Скуката няма място в часовете на родените под този знак, тъй като те влагат въображение и умеят да превърнат и най-досадните задачи в игра. Няма опасност някой ученик да бъде ощетен в оценките, тъй като Стрелците по правило ги завишават от съчувствие към децата. Умеят да влезат под кожата и да спечелят на своя страна дори и най-изпечените хулигани. Понякога обаче се случва учител Стрелец да вземе твърде присърце задълженията си и да се превърне в по-голям цербер и от Девата.

10. Козирог

Учението не е игра

Сериозният господин с костюм, който рядко се усмихва, е роден под знака на Козирог. Той държи домашните да са изрядно оформени и четливо написани и примерно може да напише двойка за това, че ученикът не е начертал поле в тетрадката си. Води си списък с провиненията и добрите дела на всеки ученик. Учителите Козирози по правило презират медодите на учителите Стрелци. За Козирога ученето е тежък и сериозен процес, който трябва да протича с необходимото количество мъка. Накрая ученикът трябва да е изтормозен, изстискан от зор, но да е запомнил всичко важно от урока.

[ad id=“225664″]

11. Водолей

Дружелюбен, не се заяжда На бас, че вече е накарал учениците да идват в класовете му с таблети. Той е обявил, че хартиени учебници и тетрадки не им трябват и домашните ще се предават по имейл. Част от обучението ще бъде посещения по музеи, галерии, обсерватории или ботанически градини, в зависимост от това по какво преподава. Учителите Водолеи са дружелюбни и не се заяждат за глупости. Дисциплинирани са и очакват от учениците същото. Учителите Водолеи държат домашните да са предадени навреме, а те самите гледат максимално бързо да проверят и върнат контролните.

12. Риби

Недостатъчно строг

Голяма част от учителите по рисуване и литература са родени под знака на Риби. Те са артистични, обаятелни и подтикват децата към творчество. Въпреки това не са сред най-добрите даскали, защото са емоционални и хаотични както в преподаването, така и в изискванията към децата. Едно от нещата, които учениците не харесват в тях, е това, че дават домашни, а понякога забравят да ги проверят. Или пък им задават задачи, но не им казват какъв е крайният срок за предаването им. Това че се държат твърде приятелски и недостатъчно строго, също се приема от децата за недостатък.

Източник: БЛИЦ


image0 (9K)