Най-накрая Григор прескочи първия кръг на „Ролан Гарос“

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция.
Поставеният под номер 11 Димитров се справи категорично с представителя на домакините Стефан Робер с 6:2, 6:3, 6:4 за 109 минути.
26-годишният хасковлия записа първи успех на „Ролан Гарос“ от 30 май 2013 година след три поредни отпадания на старта. С успеха той си осигури 60 хиляди евро и 45 точки за световната ранглиста, а във втория кръг очаква победителя от срещата между дебютанта в основната схема Даниел Евънс (Великобритания) и 35-годишния испанец Томи Робредо, петкратен четвъртфиналист в Париж, които играят в момента.
„Трябваха ми няколко гейма, за да свикна. Условията бяха добри и това ми помогна да покажа хубав тенис. Много исках да спечеля днес. От дълго време не бях побеждавал тук. Исках да бъда конкурентен, да играя силно. Тренирах добре. Трябваше да изчистя главата си от всякакви притеснения. Мисля, че играх на ниво. Имах някои колебания в последните турнири, но защо да не се представя добре тук, както беше в началото на сезона. Именно на големите турнири се показва характер. Доволен съм от тази победа и от старта си на „Ролан Гарос“, каза Димитров.


image0 (9K)