Най-добрият бодигард в света (наричан „пазителят на кралете“) е застрелян в дома на приятел

Личният телохранител на саудитския крал Салман е бил прострелян и убит. Инцидентът станал по време на личен спор в дома на негов приятел в град Джеда, където правителството се мести за летните месеци, съобщи саудитската държавна телевизия.

Генерал-майор Абдулазиз ал Фагам бе наричан пазителят на кралете. От над 25 години той служи на саудитската монархия като личен бодигард на покойния крал Абдула, а сега и на настоящия крал Салман, пише 24 часа
Генералът има репутация на един от най-добрите телохранители в света. Лицето на Ал Фагам често се виждаше на снимките заедно с крал Салман, тъй като той неотлъчно
придружаваше монарха на всички срещи, включително при неотдавнашната визита на премиера на Ирак Адил Абдул-Махди.
В дома на приятеля си бодигардът се скарал с един от гостите – Мамдух бен Машал ал Али, който излязъл от къщата.
Ал Али се върнал с оръжие и открил безразборна стрелба по всички, които били там и не са очаквали очевидно такава развръзка от караницата. Охранителят на краля бил тежко ранен и починал в болница. Ранени са били един саудитец и филипински работник в имението на домакина. Когато на местопроизшествието пристигнала полиция, извършителят отказал да се предаде и бил застрелян. В резултат на избухналата престрелка били ранени общо петима полицаи.
Смъртта му предизвика вълна от съчувствие от саудитците в социалните медии. “Почивай в мир, герой… През последните 10 години съм видял само добро и лоялност от теб… Не мога да проумея, че няма да те виждам повече”, написа в туитър старши съветникът на Кралския съд Турки ал Шейх.


image0 (9K)