Най-голямото гето на Балканите отвръща с контрапротест

Жителите на най-голямото гето на Балканите – пловдивската махала „Столипиново“, плашат с контрапротест до 15 дни. Те поставят условия езикът на омразата да спре и искат по-голяма сигурност и по-добра образователна система за децата си, пише „Телеграф“.

Това съобщи на пресконференция председателят на Инициативния комитет на бедстващите в „Столипиново“ Яшар Асан. „Защото запалваме чергата на България. Унищожаваме България. Не трябва така“, каза Яшар Асан.

[ad id=“225664″]

По думите му не само на жителите на „Столипиново“, но и на българите вече им е дошло до гуша. „Господа, това не свършва. След 15 дена ние ще направим мирен контрапротест“, каза още Асан.

Атанас Янев, председател на Гражданско сдружение 2011, призова управляващите да потърсят правилната формула, с нови програми за интеграция на ромския етнос, така че проблемите да свършат, а не да се задълбочават. Янев каза, че има две дъщери, едната от които е на 14 г. Поради антиромските вълнения той не пуска децата си по-далече от блока им в кв. „Тракия“, защото се страхува за тяхната безопасност.


image0 (9K)