Най-големият конкурент на застреляния Петър Христов убит показно преди 17 г.

Най-сериозният конкурентът на Петър Христов в бизнеса с млечни продукти е бил убит показно преди 17 години. Става дума за мениджъра на фирма ”Млекимекс” Слави Славов.

И до днес основната версия за ликвидирането му си остава конкуренция в бранша, тъй като продуктите на предприятието са били предпочитани на пазара.

[ad id=“263680″]

Припомняме ви, че Славов бе убит пред дома му в град Елена в края на декември 2000 г. Убийците и поръчителите не са открити и до днес. Тогава 42-годишният бизнесмен бе прострелян смъртоносно с пистолет „Макаров“ от неизвестен нападател около 21 часа на ул. „Теменуга“ в планинския град. Оказва се, че до този момент местната полиция не си е мръднала пръста по това престъпление.

Слави Славов беше общински съветник и член на Комисията по икономическо развитие в Общинския съвет в Елена. Той бе избран с листата на Съюза на демократичните сили (СДС). От партията отхвърляха версията за политически мотиви за убийството. От СДС смятаха, че Славов е жертва на конкуренция в бизнеса.

Фирма „Млекимекс“ е собственост на българо-австрийското дружество „Бисес и Хандел“, което през 1997г. възстанови производството на млечни произведения в Елена.

[ad id=“225664″]

 


image0 (9K)