Наим Сюлейманоглу е получил кръвоизлив в мозъка след операцията

Турският министър на здравеопазването Ахмет Демирджан е посетил легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, който лежи в болницата Мемориал-Атакьой след прекараната операция по трансплантация на черен дроб, съобщи БТА.

[ad id=“225664″]

Здравният министър е вторият официален посетител при болния Наим. Президентът Реджеп Тайип Ердоган бе при атлета непосредствено след операцията. По нареждане на Ердоган бе ускорена трансплантацията на щангиста.

22 дни след операцията Наим все още лежи в болницата. След свиждането турският здравен министър заяви, че няма проблеми във връзка с трансплантацията на черния дроб, но се получило мозъчно неразположение.

[ad id=“255238″]

„В рамките на лечението, което се прилага от лекарите във връзка с малко мозъчно неразположение, приспиват Наим за определено време. Няма проблеми по отношение на трансплантацията. Не съществува необходимост от хирургическа намеса. В близките дни се очаква Наим да преодолее и мозъчното неразположение и да се възстанови напълно, след това ще бъде изписан от болницата“, каза министърът.

Според лекаря, извършил трансплантация на Наим проф. д-р Камил Ялчън, Наим е получил кръвоизлив в мозъка.

„Такива компликации са възможни след трансплантацията. Надяваме се, че няма да се повтори. Няма проблеми в другите органи. За момента няма нужда от хирургическа интервенция, взели сме всички необходими мерки“, каза лекарят.


image0 (9K)