Назначават охранители в полицията в Стара Загора

В Областната дирекция на МВР в Стара Загора ще бъдат назначени 50 служители, които ще охраняват сградите на МВР. Целта е да се освободят действащите полицаи от тези задължения, за да бъдат по-близо до хората, съобщи kmeta.bg.

Общо 13 нови оборудвани автомобила ще бъдат предоставени на Областната дирекция. Те ще са марка „КИА Сийд“ и ще бъдат разпределени в Районните полицейски управления и в сектор „Пътна полиция“.

Това стана ясно на работно съвещание проведено от министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, директора на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски с ръководството на ОДВМР Стара Загора и началниците на районните управления.

Стартирани са специализирани полицейски операции срещу  битовата престъпност. Увеличени са автопатрулите, активно се провеждат и проверки на заложни къщи и оказиони. От началото на операцията са задържани 39 души, установени са 8 издирвани лица, образувани са 21 досъдебни производства, и са били проверени 77 заложни къщи и оказиона. Издадени са 275 акта за различни нарушения, информира директорът на ОДМВР Стара Загора ст. комисар Николай Кирков.

Предизвикателство остават телефонните измами – въпреки широката разяснителна кампания, разпространените над 10 хиляди листовки и активното разследване. По линия на пътната безопасност на територията на областта през 2016 г. има пет загинали по-малко, в сравнение с 2015 година.


image0 (9K)