Нает на работа рецидивист, окрал работодателя си, е осъден на 4 години затвор

38-годишен мъж е осъден за кражба на пари, накити и мобилни апарати

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден Иван Д., на 38 г., за това, че при условията на опасен рецидив, разрушил прегради, здраво направени за защита на имота, счупил стъклото на прозорец и откраднал 1400 британски паунда, 7500 турски лири, 420 лева, 2 броя мобилни апарата, обеци с камъни „Сваровски“ и златен синджир, с тегло около 3 грама.
Районен съд-Казанлък му е наложил наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Уважен е и предявен граждански иск от пострадалия за нанесените му имуществени вреди.
Присъдата е влязла в сила.

[ad id=“263680″]

Иван Д. бил нает на работа във ферма за отглеждане на животни в село Д., общ. Гурково. 59- годишният му работодател му се доверил и заминал на почивка, като го оставил сам да стопанисва фермата. Така през нощта на 10 срещу 11 август 2017 г. Иван Д. счупил стъклото на прозорец на къщата и откраднал парите, бижута и вещи, след което отишъл на море. За случая бил подаден сигнал в полицията. На 12 август 2017 г. Иван Д. е бил задържан в град Обзор. Установено е, че той е изхарчил част от парите, а останалите, както и бижутата, са възстановени на собственика. Иван Д. е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 12 август 2017 година.


image0 (9K)