Над 6,6 млн. лв. получават общини от Старозагорска област за инфраструктурни проекти

Малко над 6,6 млн. лв. получават пет общини от Старозагорска област, след като Министерски съвет одобри днес допълнителни разходи/трансфери за 2018 г. Гласувани са общо 151,7 млн. лв. са за реализиране на значими общински проекти, ремонт на храмове и обекти от социалната сфера в цялата страна

Финансовият трансфер за община Стара Загора е в размер на 3,4 млн. лв. От тях 3 млн. лв. са за разширяване на новия парк „Артилерийски“ в града, а 400 хил. лв. са за рехабилитация на общинска пътна инфраструктура.
Одобрените средства за община Казанлък са в размер на 1,75 млн. лв. От тях 1,2 млн. лв. са за ремонт на надлез „Катекс“ – участъка от ул. „Розова долина“, от кръговото кръстовище с ул. „Бачо Киро“ до пътен възел на околовръстен път. 200 хил. лв. са предвидени за асфалтиране на велоалеи в града. Останалият трансфер е за ремонти на улици в селата Долно изворово, Хаджимитрово, Ясеново, Копринка, Кънчево, Ръжена, Бузовград, Шейново, Розово, гр. Шипка и гр. Крън.
За община Гурково са одобрени 964 275 хил. лв. за ремонт и рехабилитация на улици в с. Паничерево, за реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в общината.
По бюджета на община Братя Даскалови е предвиден трансфер за ремонт на улична мрежа в селата на общината, в размер на 250 хил. лв.
Средствата за община Павел баня са 300 хил. лв., предназначени за асфалтиране на улици в града, в с. Осетеново и за втория етап на пътя Шипка – Павел баня.
Предоставените от Министерски съвет допълнителни трансфери по бюджетите на общините са за общо 145,7 млн. лева. Средствата ще се използват приоритетно за ремонт на общински пътища и на улична мрежа на територията на редица населени места и за реализиране на инфраструктурни проекти – доизграждане на водопроводни мрежи, изграждане на комплекс за лица с увреждания и на дом за възрастни хора, изграждане на спортна зала и спортни площадки, ремонт и възстановяване на централната градска част на някои населени места.

Допълнителните разход и трансфери се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 година.


image0 (9K)