Над 30 претърсени адреса и още свидетели по случая „Митьо Очите“

Днес прокуратурата трябва да съобщи има ли достатъчно основания за отделно досъдебно производство срещу Бенчо Бенчев и Несрин Узун

[ad id=“225664″]

Продължава работата на службите по разбитата преди дни организирана престъпна група, занимавала се с рекет, побой и наркотрафик, предаде бТВ.

Днес се очаква да стане ясно дали има основания за отделно досъдебно производство срещу двама от групата, свързана със сочения за неин ръководител Димитър Желязков – Митьо Очите, задържани в Истанбул.

Прокурори от Специализираната прокуратура ще анализират проведените разпити, претърсвания и ще преценят дали има доказателства за отделяне в досъдебно производство, обясни заместник-главния прокурор Иван Гешев.

[ad id=“263680″]

Вече над 30 различни адреса, свързани с престъпната група, бяха претърсени, включително и домашните адреси на лицата, които бяха предадени на МВР от турската страна. Властите потвърдиха, че претърсванията продължават и могат да станат и стотици. Освен това са се появили и нови свидетели, чиято сигурност ще бъде гарантирана.


image0 (9K)