Близо 265 хиляди души, които са били заразени с новия коронавирус, са се възстановили

Близо 265 хиляди души, които са били заразени с новия коронавирус, са се възстановили, показват данни на сайта worldometers.info

Броят на жертвите на опасния вирус в целия свят е близо 69 хиляди. Най-много те са в Италия, Испания и САЩ.

За първи път от възникването на епидемията в Италия, намалява броят на приетите в болница и на жертвите. За трети пореден ден намалява броят на новите смъртни случаи и в Испания.

Около 80% от гражданите на Руската федерация, които са заразени с новия коронавирус, са хора на възраст от 18 до 60 години. Причината – в тази група са най-много от хората, които са се завърнали от чужбина, съобщиха местните власти.

Всички завърнали се от чужбина ще бъдат тествани, но в режим на изолация, защото руският опит показва, че след самолетен полет рязко се променя състоянието на лигавиците и установяването на патогена е най-трудно. Поради това пътникът трябва да бъде поставен в изолация и чак след това да бъде изследван.

В Русия са регистрирани 5 389 души, които са заразени с новия коронавирус, като повече от половината са в Москва. Жертвите на епидемията са 45, съобщиха от федералния оперативен щаб.

 


image0 (9K)