Надзирателите канят правосъдния министър Цецка Цачева на протест

Синдикатът на служителите в затворите в България покани правосъдния министър Цецка Цачева на протеста на служителите на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“ в събота. Това се казва в съобщение на организацията, публикувано на сайта й.

[ad id=“225664″]

Поканата към министъра на правосъдието е изпратена тази сутрин от председателя на Управителният съвет Христо Илков. В писмото той приканва Цачева да покаже на практика с присъствието си и действията си, че защитава законните интереси на подопечните й служители и дирекции, като правосъден министър изповядва веруюто, че „закона стои над всичко“ и да се включи в протеста на 24 февруари (събота) от 13 часа пред Министерство на правосъдието.

[ad id=“236999″]

„Тъй като измина дълъг период от време на обещания към служителите на ГД „Изпълнение на наказанията“, на ГД „Охрана“ и обществото имаме нужда да разберем, какви конкретни мерки са предприети от правителството и администрацията на Министерство на правосъдието за решаването на проблемите и овладяване на създалото се социалното напрежение и недоволство в системата.“, се казва в писмото на синдиката.

[ad id=“237001″]

„На протеста ще имате възможност да чуете без посредници мнението и притесненията на стотиците заинтересовани служители, както и ще можете от първо лице да усетите енергията и недоволството на протестиращите.

Очаква се да присъстват около 2000 служители, членове на техните семейства, общественици и медии.“, се казва още в официално разпространеното писмо до Цецка Цачева от Синдикат на служителите в затворите в България.

[ad id=“238430″]

В писмото до министъра на правосъдието от Синдикат на служителите в затворите в България декларират политическа безпристрастност и необвързаност с политическите партии в България. В заключение от Синдикат на служителите в затворите в България обръщат внимание, че зад всеки протест стоят неразрешени проблеми, а действията на организацията „не са основание и мотив да подсилват притесненията на министър – председателя г-н Бойко Борисов „да не изложим страната пред чужденците“.


image0 (9K)