Надежда за 7-годишния Алекс от Русе

7-годишно момче от Русе страда от тумор в мозъка и се нуждае от спешна операция в Германия. Родителите му имат изключително кратко време да съберат парите за нея и молят за помощ, за да върнат здравето и усмивката на детето си, съобщава БНТ.

Всичко започва преди 5 години, когато малкия Александър получава епилептичен гърч – доста сериозен, със загуба на съзнание. Двамата родители веднага заминават за София, където на 2-годишния тогава Алекс е поставена диагнозата тумор в главния мозък. Следва спешна операция, при която образуванието не е премахнато напълно, за да не се увредят жизненоважни функции на детето. Алекс се възстановява и е здрав и енергичен. До тази година, когато болестта отново напомня за себе си.

Той е започнал да прави пристъпи тази година. При последния ядрено-магнитен резонанс сега, на 15 юни, показал, че туморът е пораснал двойно – в момента е 5 на 3 сантиметра.

И отново трябва да се действа бързо. Предстои операция в клиниката в Хановер, която разполага с най-съвременната операционна техника. Близките на Алекс трябва да съберат непосилните 50 000 евро.

Можете да подкрепите семейството на Алекс, като внесете средства на посочената банкова сметка:

„Търговска банка Д“ АД
IBAN: BG13DEMI92401000191380
BIC: DEMIBGSF
Филипина Ненова Цонева.


image0 (9K)