Надал е на 1/4-финалите в Мелбърн

Рафаел Надал победи с лекота Томаш Бердих и се класира на четвъртфиналите на откритото първенство по тенис на Австралия. Испанецът надделя с 6:0, 6:1, 7:6(4) над чеха и ще играе срещу американеца Франсис Таифо, който по-рано днес победи Григор Димитров.

Надал, шампион от 2009-а година и носител на 18 титли от Големия шлем, спечели първите два сета в рамките на 51 минути и изпрати 32 печеливши удара в полето на безпомощния чех, за да стигне до четвъртфиналите в Мелбърн за 11-и път. Испанецът, който загуби срещу Бердих на четвъртфиналите през 2015-а година, завърши двубоя с първото си разиграване за победата, след като чехът изпрати топката в мрежата.

По-рано днес Григор Димитров отпадна от откритото първенство по тенис на Австралия, след като отстъпи с 5:7, 6:7(6), 7:6(1), 5:7 срещу американеца Франсис Тиафо в двубой от четвъртия кръг.

„Това означава много за мен, защото работих усилено. Преди десет години казах на родителите ми, че ще бъда професионалист, че искам да играя тенис и че ще променя и техните животи, и моя. Сега съм на 21 и съм четвъртфиналист в турнир от Големия шлем, което е трудно за вярване“, каза рожденикът Тиафо след края на мача.

„Аз и Григор сме добри приятели. Той винаги е бил любезен с мен, но в последния ни разговор му казах, че ще го победя. Радвам се, че го направих на рождения ми ден. Щях да бъда бесен, ако бях паднал точно днес“, добави американецът.


image0 (9K)