Награждават победителите в конкурса за есе „Общуването е моето ежедневие“

Общо 88 творби участват в тазгодишния Национален младежки конкурс за есе с международно участие „Общуването е моето ежедневие“. Организатори са: Община Стара Загора, Народно читалище „Родина 1860, Стара Загора, клуб „Млад писател“ и вестник „Teen’s paper“.
Темата на конкурса е заинтригувала млади хора от България, Македония и Русия. За участие са изпратени 65 произведения от България, 2 творби на турски език, 7 материала от съседна Македония и 14 есета от Русия.

[ad id=“255238″]
Според статута на конкурса, чуждоезичните материали са били оценявани от съответни журита, за които езикът е роден (майчин), за есетата на турски – жури от СНЦ „Етносвят България“, руските – от жури от Руски културно-информационен център, София. Оценяването на есетата от Македония е било поверено на Митко Гогов – млад писател и художник от Скопие.
Жури в състав: акад. Кирил Назъров, писател и драматург – председател и членове: Даниела Стоева, преподавател по български език и литература и Димитър Никленов , писател и драматург, оценява творбите на български език.

[ad id=“225664″]
Участниците в конкурса тази година са от София, Плевен, Пловдив, Дряново, Враца, Силистра, Провадия, Поморие, Бургас, Монтана, Димитровград, Кърджали, Карлово, Раднево, Кюстендил, Свиленград, Казанлък, Кресна, Русе, Стара Загора, Попово, Шумен и др.
Във всяка категория творбите са разделени на две възрастови групи – до 13 години и от 14 до 18 години.
Награждаването на отличените ще се състои на 30 октомври (понеделник) от 13.30 часа в Къща- музей „Гео Милев“.


image0 (9K)