НАГЛОСТ! Шефът на Фонд „Земеделие” Румен Порожанов завел любовницата си в чужбина с държавни пари!

Скандално известният шеф на Държавен фонд „Земеделие” Румен Порожанов е разследван от две министерства за нагла злоупотреба с държавни пари, за да си направи кефа и да заведе любовницата си в задгранична командировка, без да има право на това.
Източници от финансовото министерство разкриха пред HotArena, че в тамошната дирекция „Инспекторат” е започнала проверка по аферата.

Същото се прави и в министерството на външните работи, защото се касае за голям срам, който България е брала в столицата на Словакия – Братислава. Там между 12 и 14 октомври тази година се е провела работна среща на директорите на всички разплащателни агенции в Европа. От българска страна е бил нашата земеделска звезда Румен Порожанов. А за да му помага в сериозните разговори с европейските му колеги, Румен си е взел… любовницата.Това е Вирджиния Драгомирова, която забележете, се води младши експерт във Фонд „Земеделие” координиращ европейски плащания по Програма за развитието на селските райони. Тоест, тя като младши експерт, която е едно от най-ниските позиции в държавната администрация е просто една кръгла нула и няма нито морално, нито законово право да присъства на такава среща на ръководители на агенции.

Порожанов обаче си я помъкнал като куфар не заради професионалните й качества, а по лична причина. Просто дамата му се водила титулярна любовница. Интимната връзка между двамата не е тайна за никой, включително и за специалните служби. За да не бие на очи и да не се чекират заедно по летища, Румен Порожанов и палавата, но доста грозноватичка Вирджиния са пътували до Братислава и обратно със служебен автомобил на Фонд „Земеделие” „Фолксваген Пасат”. Но ако си мислите, че Порожанов е платил от личния си джоб разходите сериозно се лъжете. И на него, и на Вирджиния са били пуснати командировки от фонда. Държавата е платила бензина, хотелите на влюбената двойка, а и за всеки от дните в които са правили секс в чужбина допълнителна сума за храна и пиене. Така де, няма да стоят жадни и гладни. Грубо, секс разходката на Порожанов и Драгомирова по маршрута София- Словакия и обратно коствала на държавния бюджет около 5000 лв.Двете загорели от страст гълъбчета са си били камшика от България два дни преди работната конференция в Словакия. На отиване са се отбили през Белград и Виена. И в двата града са консумирали любовта си. Лежерно са се разхождали хванати за ръце, прегръщали са се, целували, без притеснение, че някой ще ги забележи. Само за протокола – Порожанов е женен, няма развод и се кълне на съпругата си, че й е верен.

Пред колегите си във Фонд „Земеделие” палавият директор е оправдал ходенето си до Братислава с Вирджиния с причината, че се нуждаел от преводач от английски. А тя знаела езика на Шекспир. Драгомирова наистина знаела английски, но на най-ниско ниво. За сметка на това се говори, че френският й е отличен.

След като свършила срещата в Братислава Порожанов и Верджи, както и викали приятелите й, са се качили в пасата и спешно са се прибрали в България. Този път не били спирали никъде за секс. От бързането обаче служебната кола май е била ударена, разкриват нашите източници от финансовото министерство. Между другото Румен Порожанов, който е на години приближаващи пенсиониране е известен в държавната администрация с множество секс афери. Прякорът му бил Румен Виаграта. Той си мислел, че младата Вирджиния му е вярна и на 100% само негова. И затова я е направил и нещо като свой личен касиер със задачата да събира едни пари от земеделски производители на които се отпускат субсидии.

http://BNews.bg


image0 (9K)