Навални е бил на косъм от смъртта, тестове в Германия ще покажат дали е отровен

В момента е в стабилно състояние в берлинската болница „Шарите“

Тестове в берлинската болница „Шарите“ ще покажат дали е бил отровен руския опозиционер Алексей Навални, който в момента е в кома.

Неговите сътрудници неколкократно заявиха, че той е жертва на атака от руските власти, а последните отричат да имат някаква връзка със сътоянието на политика, пише dnes.bg.

На 20 август Навални беше приет в болница в тежко състояние. Той се почувства зле по време на полет от град Томск в Сибир за Москва. Поради внезапно влошаване на здравословното му състояние, самолетът извърши спешно кацане в град Омск, а Навални беше приет в местно лечебно заведение.

Вчера правозащитникът Яка Бизил, основател на фондация „Кино за мир“, организирала прехвърлянето на Навални от Русия, определи здравословното му състояние като „много обезпокоително“.

„Получихме съвсем ясно съобщение от лекарите, че ако не е било спешното кацане на самолета в град Омск, Навални щеше да е мъртъв“, отбеляза той и допълни, че повече информация за състоянието на Навални могат да дадат лекарите и семейството на Навални.

За момента болница „Шарите“ не е давала информация за пациента. В изявление по-рано тя посочи, че ще започне да съобщава как се развиват нещата, щом приключат изследванията и след като се консултира със семейството му, уточнявайки, че това може да отнеме известно време.

Германското правителство заяви, че се надява лечението да доведе до подобряване на състоянието на дисидента и до пълно възстановяване.

 


image0 (9K)