Набелязани са местата подходящи за новата индустриална зона в Стара Загора

Облекчения на документацията за малкия и среден бизнес обеща министъра на икономиката – Емил Караниколов, на проведената днес среща с  бизнеса в Стара Загора и региона.

[ad id=“225664″]

Sreshta Emil Karaivanov_resize

Среща между министъра на икономиката Емил Караниколов и бизнеса в Стара Загора и региона се проведе днес в общинската зала „П.Р. Славейков“.

На нея присъстваха  Димитър Гайдаров – председател на СНЦ “ Клуб на работодателя“ кметът на Стара Загора – Живко Тодоров,  Георги Стоев – съдружник в компанията Industry Watch, областния управител  Гергана Микова, Таньо Брайков – председател на общинския съвет, представители на бизнеса в старозагорски регион и др.

Срещата беше открита от Димитър Гайдаров. Той представи на присъстващите основните цели на „Клуба на работодателя – Стара Загора“, а именно привличане на инвестиции в регион Стара Загора и създаване за тази цел на индустриална зона „ЗАГОРЕ“. Втората цел е привличане на квалифицирана работна ръка.

Представителят на компанията Industry Watch направи анализ на икономическата обстановка в региона и заяви, че Стара Загора е благоприятна зона за привличане на чужди инвестиции и регионът има големи шансове за развитие. Той заяви, че нещата са оптимистични.

Sreshta Emil Karaivanov (2)_resize

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров каза, че вече има набелязани четири места, които са подходящи за изграждането на новата индустриална зона. Тя би могла да бъде в близост до МЕТРО, второто подходящо място е Еленино – местността Бобака, друго подходящо място е между Железник и Богомилово, където има изградена добра инфраструктура. Четвъртото място е съществуващата площ на АТЗ.

[ad id=“236999″]

Министърът на икономиката  Емил Караиванов обеща, че ще направи всичко възможно държавата също да помогне в изграждането на новата индустриална зона в Стара Загора, както и да се осигури необходимата квалифицирана работна ръка.

На проведения форум взеха отношение и представители на бизнеса.


image0 (9K)