М. Спасов: В Турция прекратиха разследването на Пеевски след срещата на Борисов с Ердоган

Борисов не можа да откаже на Ердоган, застана му на коляно и отиде при Меркел. Кой има полза? След посещението на Борисов разследването на Делян Пеевски в Турция престана. В международния полицейски обмен излезе за заместване на Балгартабак в търговия с оръжие с ИДИЛ. И излезе забрана за г-н Пеевски. Това заяви юристът Минчо Спасов.

Факт е, че всичкият шум бе орязан след посещението на Борисов в Анкара, допълни
той.
Глупостите, които ГЕРБ направиха, тикат хората наляво, категоричен бе той. И даде пример за това.  Вчера излезе новина, че Гърция е отказала да екстрадира в Турция избягалите след опита за преврат осем гръцки офицери. Мен винаги ще ме е срам, че ние предадохме тримата учители, искани от Анкара. Това е безобразие. Моята информация е, че лично министър-председателят е разпоредил това. А това не е негов ангажимент, а ангажимент на съда, има си процедура. Откакто ГЕРБ е на власт, има тенденция на изземване на правомощията на съдебната от изпълнителната власт, заяви Минчо Спасов.
Нямаме премиер от който да се срамуваме, каза той по адрес на Огнян Герджиков. Втората добра новина е, че новото служебно правителство може да е по-добро от старото, коментира той.  Той коментира, че поне известно време няма да ни управлява „бандата на Винету”, което е добра новина.
Румъния ни води с 5:0 в борбата с корупцията. Те има 12 препоръки, ние 17, посочи Спасов и припомни, че най-ниското ниво на корупцията у нас е било през 2004 г.


image0 (9K)