Мълния уби човек в София

47-годишен мъж почина снощи в София, след като беше ударен от мълния. Човекът разхождал кучето си в столичния кв. „Люлин 6“, когато се случил инцидентът. Говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска заяви в ефира на БНТ, че мъжът е транспортиран по най-бързия начин в „Пирогов“, но състоянието му е било много тежко. Това е втори инцидент за два дни.

Снощи в 20.17 минути в Спешна помощ получили сигнал за мъж, ударен от мълния в „Люлин 6“. Линейката е пристигнала на място за 8 минути.

„Момчето е било с жизнени функции, но в тежко състояние. По най-бързия начин е транспортиран в „Пирогов“. През целия път на транспортирането са извършвани реанимационни действия, но буквално пред вратите на „Пирогов“ е издъхнал. Явно е било много тежък инцидент. Ударът е бил изключително тежък. Аз не съм чувала такова нещо да се случва в града, но, за съжаление, винаги има първи път“, обясни говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска.

По думите й, това е втори инцидент за два дни. В неделя 38-годишен мъж, който е ловил риба в язовир „Искър“, също е ударен от мълния. Това е станало при изваждането на лодката на брега. Мъжът загива на място.


image0 (9K)