Мълния! Откриха болен от COVID-19 в Бъкингамския дворец

Един от работниците в Бъкингамския дворец е болен от коронавирус. Той е имал заболяването още миналата седмица, когато кралица Елизабет II е била в двореца, съобщи в. „Сън“.

В момента се установява дали служителят е бил в близък контакт с 93-годишната кралица. В Бъкингамския дворец работят над 500 човека.

В момента Елизабет II е в двореца „Уизнът“ заедно с 98-годишния си съпруг Филип. Тя е напуснала Бъкингамския дворец миналата седмица, когато Великобритания започна да формира мерки срещу разпространението на COVID-19.

В неделя вестник „Сън“ написа, че 93-годишната кралица и нейният 99-годишен съпруг принц Филип могат да бъдат поставени под карантина в кралското имение Сандрингам в графство Норфолк, където постоянно работят само няколко десетки души, което е далеч по-малко от служителите в Бъкингамския дворец и Уиндзор. Заради своята почетна възраст кралската двойки влиза в рисковата група.

Министърът на здравеопазването и социалната политика Мат Хенкок заяви в неделя, че правителството препоръчва на хората на възраст над 70 години да се самоизолират за срок до 4 месеца. Към момента във Великобритания са потвърдени над 1500 случая на заразяване с коронавирус, 55 души са починали, от тях 23 – в Лондон, предава Nova.


image0 (9K)