Мъж с тежка черепно-мозъчна травма бере душа след катастрофа с три Фолксвагена и Форд край Опан

По първокласен път I-5, между с. Бял извор и с. Тракия, община Опан се е движил „Фолксваген“, управляван от 27-годишен мъж от Нова Загора. В един момент шофьорът изпреварил движещ се пред него автомобил и навлязъл в насрещната лента.

Точно тогава от крайпътна отбивка, в платното за движение навлязъл друг „Фолксваген“, управляван от 46-годишен мъж от Богомилово, при което двете коли се ударили. След удара единият от тях се завъртял, изпраскал предната дясна странична част на паркиран на отбивка на пътя трети „Фолксваген“. При сложните маневри е пострадал и „Форд“, управляван от 37-годишен мъж от казанлъшкото село Копринка.

При катастрофа са пострадали двама от водачите на автомобилите и петима пътници, като най-тежка е травмата на 51-годишен мъж от Стара Загора, който е получил черепно-мозъчна травма. Мъжът е настанен за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, с опасност за живота.

Шофьорите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, при което са отчетени отрицателни резултати. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.

Тежкият инцидент е станал на 1 ноември около десет и половина сутринта.


image0 (9K)