Мъж не успя да изнасили жена на пазара и тръгна към гарата, където 17-годишна не можа да му избяга

На 18.01.2019 г. 25-годишният Т. А. се разхождал в централната градска част на Стара Загора. В района на кооперативния пазар нападнал жена и се опитал да я изнасили, не успял и избягал от местопрестъплението, като се насочил към района на жп гарата в града.

Там по това време било 17-годишно момиче, което отивало към гарата, тъй като ѝ предстояло пътуване. Обвиняемият Т.А. нападнал момичето, като оказал физическо насилие и го заплашил с нож, след което я принудил да осъществи с него орален сексуален акт. След това обвиняемият избягал и се укривал от органите на полицията. В края на месец януари 2019 г. е открит, задържан и привлечен към наказателна отговорност.

Т.А. е осъждан.

Престъплението му се наказва с лишаване от свобода от две до осем години. По отношение на опита за изнасилване срещу обвиняемия се води друго досъдебно производство.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Т.А. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Затова му е взета мярката „задържане под стража“.


image0 (9K)