Мъжът на Славена Вътова криел тлъсто крими досие

Мъжът на Славена Вътова крие тлъсто криминално досие. Юлиян Цолов, който се прочу като българския Вълк от Уолстрийт, прекарал 4 години зад решетките. Финансистът стигнал до затвора, след шеметна кариера на Нюйоркската фондова борса. Цолов получил главозамайваща оферта от голяма компания още през 2003 година, за да работи с тях.

Сумата била около 550 000 долара. Това дори не е пикът на кариерата на Цолов, тъй като след това е нает от американската банка „Морган Стенли“ за шеметните 4 450 000 долара на година. В началото на 2008 обаче приказката свършва и то по най-грозния начин. Цолов е арестуван след щателно разследване за финансови злоупотреби.

След 24 часа разпити властите го пускат. Той обаче се паникьосва и бяга в Испания, като сваля проследяващата си гривна, пише „Ретро“. „Това беше една от най-големите ми грешки. Инстинктът ми за самосъхранение надделя над разума. Тогава беше кризата и се търсеха изкупителни жертви. Говореше се за 30 — 40 години затвор“, спомня си Цолов. Бягството му от закона приключва фатално. 


image0 (9K)