Мъжът, който остави наркотици под асфалта на старозагорско кръстовище, е в ареста

32-годишният старозагорец, който скри наркотици в тайник под асфалта на кръстовище в Стара Загора е в ареста по искане на Районната прокуратура

Съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван Т., на 32 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 13 до 15 септември 2016 г. e държал в тайник високорисково наркотично вещество метамфетамин.

При извършена специализирана полицейска операция в Стара Загора служители на ОД на МВР – Стара Загора установили, че Иван Т. съхранявал в тайник, под камък и асфалтови парчета на кръстовище в Стара Загора, вещества, забранени от закона – високорисково наркотично вещество. При проведените процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествие, били намерени четири полиетиленови пликчета с наркотично вещество, което при полеви наркотест реагирало на метамфетамин.

Обвиняемият Иван Т. е криминално проявен. Същият е извършил деянието в изпитателен срок на предходно осъждане за престъпление против митническия режим.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият Иван Т. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Иван Т. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва пред Окръжен съд-Стара Загора, съобщават от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив .

 


image0 (9K)