Мъжът – инструкции за употреба

Още в началото е важно да уточним, че този вид обичат да отстояват присъствието си, както и да демонстрират своята доминантност. Ако не са добре социализирани, могат да станат агресивни.

[ad id=“225664″]

Обичат също да имат спретнат външен вид /за това обаче трябва непрекъснато да бъдат „сръчквани“, предимно Ваша е тази грижа – да се подстригват редовно, да поддържат добра хигиена/. Красивата външност и доброто им отношение към хората ги правят много привлекателни представители на вида си, затова лесно стават любимци.

myj080816_resized

В грижите за тях е добре да се внимава да не „прегряват“, да не „измръзват“, за това трябва винаги да излизат с подходящи за сезона дрехи. Много обичат игрите. Затова е добре да бъдат оставяни навън за по- дълго време, за да спят по-добре. Могат да бъдат и много дружелюбни. Затова добре да им се дават малки поощрения, които да са не само с думи или погалване /Вие ще прецените какви/.
От време на време им правете масажи – може и по час дневно – те ще го оценят подобаващо.

[ad id=“263680″]
Относно хранителният им режим в никакъв случай не бива да е еднообразен. Глезете ги – с удоволствие похапват всички видове месо, но свинското им е любимо.
И не на последно място – мъжът има нужда от много любов и внимание, ако му го осигурите, както и гореспоменатите подробности, ще се радвате на много споделени прекрасни мигове с този уникален вид, в противен случай, рискувате да се сблъскате с нежелателните проявления на техния характер!

Същите инструкции могат да се приложат и за отглеждане на кученце.


image0 (9K)