Мъжът, вкаран жив в сливенската морга, остава зле

Състоянието на мъжа, който бе сложен в сливенската морга, но се оказа жив, остава тежко, съобщи д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в областната болница, където пациентът бе настанен.

По думите на д-р Бянкова, мъжът е в коматозно състояние, но вече реагира на волеви дразнения и опитва да отваря очи. Той е много слаб, с тежка хипогликемия, тъй като не се е хранил дълго време.

Жив мъж в ковчег откаран на гробищата в Сливен

В деня преди инцидента е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен. Очаква се да пристигнат негови роднини от чужбина. Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева, че прокуратурата е била уведомена за образувано досъдебно производство, каквато е практиката при откриване на починал човек. В такива случаи производството е по чл. 115, за убийство. В конкретния случай, въпреки че човекът не е мъртъв, проверката ще продължи в хода на образуваното вече производство. Тепърва ще се изясняват фактите, на мястото са били екипи на пожарната, полицията и „Спешна помощ“.

Според прокурор Белева, която посочи, че не е имала подобен случай в практиката си, вероятно се касае за нарушаване на служебните задължения и грешка на медицинския екип.

 

 


image0 (9K)