Мутафчийски: 40 са хоспитализираните у нас

„Към момента в страната има 40 хоспитализирани с грипоподобни симптоми, дошли от рискови райони. Няма положителен резултат в България за коронавируса. Всички проби са отрицателни“, заяви на брифинг началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„В днешния ден продължават изследвания на всички проби, които ще постъпват от страната. Три от пробите ще бъдат повторно изследвани.

Ген. Мутафчийски допълни, че постоянно се следи с какви китове се правят проучванията на пробите, като българските са идентични с тези, използвани във всички страни от ЕС. Той подчерта, че няма съмнение в качеството както на апаратурата и лабораторията, така и на материалите.

Днес ще бъде извършен допълнителен междулабораторен контрол, като ВМА и Националната референтна лаборатория ще разменят по три проби, които ще бъдат проверени.

Шефът на Военномедицинска академия разказа също, че отборът на Лудогорец, който игра мач в Милано, е видял града само от прозорците на автобуса. Взети са всички възможни мерки за предпазването на футболистите. Снощи са им били взети проби за коронавирус. След два дни те ще бъдат изследвани отново, като консумативите са купени от клуба.


image0 (9K)