Мустафа Карадайъ: С аритметичното мнозинство на ГЕРБ държавата върви по инерция

„Държавата няма ясна програма за развитие, инфлацията вече е факт“, посочи председателят на ДПС.

„С аритметичното мнозинство на ГЕРБ държавата върви по инерция, защото няма ясна програма за развитие.“ Това каза пред журналисти председателят ДПС Мустафа Карадайъ след среща с председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в парламента, предава Епицентър.бг.

[ad id=“225664″]

Карадайъ коментира, че в момента ситуацията в страната не е добра. „Инфлацията е факт, виждаме и ще усетим и по джоба си увеличението и на природния газ, и ред процеси, които произтичат от там. Но за чисто политическата конфигурация бих могъл да кажа само едно – оценката ми е такава, че преди година и половина ГЕРБ се отказа да има ясна програма за развитие на страната, зад която да има мнозинство в Народното събрание“, каза още той и посочи, че ГЕРБ е предпочела да има „едно аритметично мнозинство“.

„Виждаме, че с това аритметично мнозинство година и половина държавата върви по инерция, независимо от някои добри неща, които се случват частично, защото няма ясна програма за развитие на държавата. Ако ми кажете за кой приоритет на страната каква цел имаме и в какви срокове и какви действия правим, ще се съглася да ги обсъждаме“, коментира Карадайъ.


image0 (9K)