Мустафа Карадайъ: В България ни  управляват с двойни стандарти

„По време на европредседателството властта в България се оказа опозиция на европейската идея и ценности, защото коалиционите партньори на ГЕРБ имаха анти-евроатлантическо поведение и призиви. Включително и за ревизия на членство ни в Нато и ЕС“, заяви той

[ad id=“225664″]

„В България управляват двойните стандарти. Управляват хора, в чиито действия виждаме омразата, ксенофобията и разделението и все повече популизъм.“ Това каза лерът на ДПС на традиционния митинг-събор в местността “Баба Конду” край Търговище.

„За Европредседателството двойните стандарти също са факт. Опозицията беше отговорна към Европредседателството, което не е нито на една партия, нито на управляващите, то е на България и Движението за права и свободи даде своя принос. Но по време на европредседателството властта в България се оказа опозиция на европейската идея и ценности, защото коалициогните партньори на ГЕРБ имаха анти-евроатлантическо поведение и призиви. Включително и за ревизия на членство ни в НАТО и ЕС”, коментира Карадайъ и упрекна управляващите за тяхното мълчание.

За демокрацията също се прилага политиката на двойни стандарти, каза лидерът. Той посочи, че властимащите говорят за необходимостта от междуетническа толерантност, стабилност, мир и обединение само в чужбина, но в България правят точно обратното.

Карадайъ припомни смяната на имена на местности в Стара Загора и във връзка с това заяви, че демокрацията в нашата родина има нужда от защита. „Носителите и символът на демокрацията се нарича ДПС, защото обединението и единството са инструментите за защита на демокрацията. Днешната власт генерира несигурност и нестабилност в страната, заключи ораторът. Обединението и единството, заедността и толерантността, мирът и Движението за права и свободи нямат алтернатива“, заключи Карадайъ.

[ad id=“263680″]

Традиционният събор в свещената местност „Баба Конду“ край търговищкото село Божурка е организиран от областния съвет на ДПС Търговище, събра хиляди празнуващи от областта и съседните региони.

 


image0 (9K)