Музика под звездите в Стара Загора

6 нощни концерта под открито небе в разгара на лятото предстоят в центъра на Стара Загора в парк 5-ти октомври. Мащабното събитие носи обикновено име – „Музика под звездите“. Всички концерти стартират точно в 21 часа и представят музика от различни стилове: рок, поп, джаз, фънк, соул, етно, както и съвременна българска авторска музика. Проектът е с участието на предимно млади български музиканти и разбираемо е насочен към младата аудитория на Стара Загора.
„Музика под звездите“ стартира на 22-ри юли/петък/ с From above. Кваретът(вокал, пиано, бас, барабани) представя музиката на шведската вокалистка Виктория Толстой. В ролята на Виктория ще видим и чуем Рая Йорданова. Освен песни на скандинавската изпълнителка в програмата ще звучат и авторски композиции на групата.
Ден по-късно, на 23-ти юли, старозагорци и гостите на града ще посрещнат соул формацията SugarCraft. 5-та млади артисти са направили стилни аранжименти на имена като John Legend & The Roots, Jill Scott , Snarky Puppy и др.

Седмица след това, на 30-ти юли/събота/ е авторския проект на старозагорския пианист Павел Цонев. Заедно с триото си той ще представи свои инструментални пиеси и парчета. Павел определя стила на дебютния си албум, като съвременен джаз с европейско звучене.

„Музика под звездите“ продължава и през август. В продължение на три поредни дни 5-ти, 6-ти и 7-ми ще се случат три различни събития. На 5-ти август/петък/ е концертът на Николай Карагеоргиев/китара/ и Александър Леков/бас/. Дуото изпълнява авторска импровизационна музика.

Събота, 6-ти август е отредена за пианиста Милен Киров и неговия проект „Between east and west“. Повече от 10 години Милен живее в Лос Анджелис, САЩ, където преподава и свири с различни групи. В настоящия си проект пловдивчанинът събира българския фолклор и джаза, като резултата е повече от добър.
Последния концерт е на 7-ми август /неделя/, когато ни предстои да чуем един много качествен трибют – този на английската соул звезда Joss Stone. В него взимат участие цели 6-ма музиканти, а зад микрофона е младата изпълнителка Пола Кутманова.
Проектът „Музика под звездите“ се осъществява по идея на сдружение „Повече“, с любезната подкрепа на Община Стара Загора.


image0 (9K)